top of page
background site_20%.png

HER SPACE FESTIVAL ROMANIA
Limitări vs. Echilibru
 CONFERINȚE 

Conferințele HER SPACE FESTIVAL aduc în fața participantelor la eveniment speakeri importanți din România, experți în domenii care vizează viața sănătatea
(fizică și emoțională), relațiile,
stilul de viață, timpul liber sau viața profesională a acestora.

background site_20%.png
Dr. Psih. Ioana Podina, Speaker Her Space Festival Romania

Dr. Psih. IOANA PODINA

Cum să gândești sănătos ca să mănânci sănătos

Într-o lume agitată, în care suntem constant bombardați cu informații contradictorii despre alimentație și sănătate, este esențial să ne educăm mintea pentru a face alegeri alimentare inteligente și benefice.

 

Această sesiune își propune să exploreze legătura dintre sănătatea mintală și obiceiurile alimentare, oferind strategii practice pentru a cultiva un mindset pozitiv și echilibrat, care să susțină un stil de viață sănătos.

La această conferință vei descoperi:

  • Cum să îți formezi obiceiuri alimentare sănătoase printr-o gândire pozitivă;

  • Tehnici pentru a combate stresul și emoțiile negative care influențează alegerile alimentare;

  • Importanța mindfulness-ului în alimentație și cum să îl practici zilnic;

  • Strategii pentru a te menține motivată și consistentă în alegerea unui stil de viață sănătos;

  • Rolul sănătății mentale în gestionarea greutății și prevenirea bolilor cronice;

  • Combaterea gândurilor sabotoare de la scop.

Despre speaker:

Dr. Ioana Podina este psiholog și psihoterapeut certificat internațional de Institutul Albert Ellis din New York, SUA. Are o vastă experiență în promovarea comportamentelor sănătoase prin intervenții psihologice și este pasionată de cultivarea unei minți sănătoase într-un corp sănătos.

 

Această pasiune este dublată de munca în cercetare și numeroase publicații de specialitate, pentru că, în viziunea ei, un specialist „în primul rând trebuie să studieze ceea ce recomandă”.

background site_20%.png

Dr. GEORGIANA SOLOMON

Femeia modernă contra cronometru
Tu ce ai făcut pentru corpul tău azi?

În aceste vremuri în care căutăm în permanență un echilibru între viața personală, cerințele familiei și viața profesională, în care timpul liber devine tot mai problematic, este o provocare pentru orice femeie să mențină un stil de viață și o dietă sănătoase.

 

O alimentație corectă, potrivită, nu numai că ne poate îmbunătăți starea de spirit, dar ne conferă energia de care avem nevoie peste zi și ne ajută să rămânem la o greutate normală. În plus, ne poate sprijini în diferitele etape din viața de femeie, care nu este întotdeauna simplă.

 

Indiferent dacă dorești să îți îmbunătățești energia și starea de spirit, să combați stresul sau sindromul premenstrual, să te bucuri de o sarcină sănătoasă sau să treci mai ușor peste simptomele menopauzei, aceste sfaturi te vor ajuta să adopți un stil de viață echilibrat, astfel încât să fii sănătoasă, activă și cu o stare psihică bună pe tot parcursul vieții.

Doctor diabetolog nutriționist Georgiana Solomon

La această conferință vei descoperi:

  • Care este impactul stilului de viață asupra sănătății fizice și psihice;


  • Cum ne afectează metabolismul ceea ce mâncăm; 


  • Care este legătura dintre nutriție, activitatea fizică și sistemul reproducător;


  • Aportul femeii în ceea ce privește alimentația familiei și alegerile nutriționale potrivite.

Despre speaker:

Dr. Georgiana Solomon este medic rezident diabetolog și nutriționist, consultant în sănătate, fitness și stil de viață. Pasiunea pentru medicină se îmbină cu promovarea alegerilor alimentare sănătoase și a obiceiurilor de viață echilibrate, cu efecte importante asupra sănătății pe termen lung. 

background site_20%.png
Psihoterapeut Alina Blăgoi

Psih. ALINA BLĂGOI

Relații: Drumul de la conflict la conexiune profundă

Conflictele sunt o parte naturală a dinamicii oricărei relații.

Oamenii se comportă diferit atunci când sunt implicați în astfel de situații. Unii au nevoie de o pauză, alții se închid în sine și caută resurse pentru a se liniști, în timp ce alții trec la ofensivă blamând, criticând sau judecându-l pe celălalt, încercând astfel să se elibereze de emoțiile copleșitoare sau ca tentativă disperată (și eronată) de a restabili conexiunea în cuplu.

 

Nu de puține ori, conflictele escaladează rapid ducând la distanțare în cuplu sau chiar rupturi, deoarece facem sau ne spunem cu ușurință lucruri pe care mai târziu le regretăm și nu știm cum să le reparăm.

 

Însă, chiar dacă uneori avem senzația că lucrurile ne scapă de sub control, putem învăța să le gestionăm, astfel încât să conducă la o conexiune mai bună între partenerii unui cuplu.

La această conferință vei descoperi:

  • Cum să recunoști și să înțelegi modelele de comportament care contribuie la apariția conflictelor;

  • Principiile comunicării conștiente și tehnicile de ascultare activă;

  • Cum să construiești o conexiune profundă cu celălalt;

  • Importanța exprimării emoțiilor și a vulnerabilității în crearea unei conexiuni autentice în cuplu;

  • Strategii pentru crearea unor spații sigure de comunicare și conectare în cuplu.

Despre speaker:

Alina Blăgoi este formată în psihoterapie sistemică centrată pe emoții (PFSEFT) și specializată în psihoterapia relațiilor de cuplu și dinamicile familiale (EFT). Totodată, practica sa terapeutică se extinde și în alte arii.

 

Cu o activitate profesională care se întinde pe mai mult de două decenii, Alina este dedicată angajamentului său de a-i însoți pe clienți în călătoria lor spre autodescoperire. Acest drum include explorarea resurselor interne, demontarea tiparelor comportamentale și învățarea gestionării provocărilor vieții.

 

Crede cu tărie că manifestarea vulnerabilității este esențială în cultivarea și menținerea conexiunilor autentice.

background site_20%.png

Psih. SIMONA CHESĂRAICU

Găsind puterea în interior: Cum accesăm și cultivăm resursele noastre mentale și emoționale pentru a fi în echilibru și armonie

S-a dovedit că principiile și practicile mindfulness ajută oamenii să gestioneze simptomele de stres, anxietate, depresie și alte afecțiuni de sănătate mintală. De asemenea, au fost efectuate cercetări ample asupra eficienței mindfulness-ului ca instrument pentru gestionarea durerii cronice, ale căror rezultate s-au dovedit benefice și eficiente asupra sănătății și echilibrului mental.

 

În egală măsură, mintea și emoțiile sunt lentilele prin care experimentăm viața. Iar atunci când ne confruntăm cu provocări, acestea sunt cele care ne determină răspunsurile, ducând la rezultate fie negative, fie pozitive. Prin urmare, cu cât devenim mai echilibrați din punct de vedere mental și emoțional, cu atât sănătatea noastră fizică și mentală, precum și relațiile, cariera și calitatea vieții, în general, sunt mai bune.

 

Cel mai important în tot acest demers pe care îl presupun practicile mindfulness este acela că resursele mentale și emoționale sunt resurse la îndemână, oricine le are, trebuie doar să devenim conștienți de existența lor și să învățăm să le accesăm.

Psiholog clinician Simona Chesăraicu

La această conferință vei descoperi:

  • Cum să îți antrenezi atenția, astfel încât să rămâi cât mai mult timp conectată cu tine;

  • Ce rol are vocea critică din interiorul nostru și cum gestionăm relația cu ea;

  • Cum să fii mai conștientă de tine însăți, să îți îmbrățișezi trecutul, prezentul și viitorul, astfel încât să înțelegi percepția asupra prezentului;

  • Importanța înțelegerii modului în care funcționează compasiunea și bunătatea, ca mecanisme emoționale și cum să le folosești pentru a te echilibra;

  • Cum să fii împreună cu mintea ta în cel mai optim mod, astfel încât să trăiești în echilibru.

Despre speaker:

Simona Chesăraicu este psiholog clinician, psihoterapeut și profesor acreditat mindfulness. Simona s-a certificat la UMass Medical School, USA în 2018 pentru a facilita programul MBSR (Reducerea stresului prin mindfulness) și in 2021 la Oxford Mindfulness Foundation, UK Oxford University, pentru a facilita programele "Mindfulness Based Cognitive Therapy", "Finding Peace in a Frantic World", "Mindfulness in the Workplace" si "Mindfulness for Life". 

După 18 ani petrecuti în companii multinaționale, cea mai mare parte din timp lucrând în domeniul resurselor umane, Simona a decis în 2016 să își continue carierea în cabinetul individual de psihologie, lucrând ca psihoterapeut și psiholog clinician. 

În ultimii 6 ani, Simona a adus în munca sa o practică pe care a găsit-o extrem de eficienta în viață ei personală, și anume practica meditației de tip mindfulness. Ea este acum certificată să predea intervenții și programe bazate pe mindfulness, construite în facultățile de medicină ale unor universități cu tradiție din Europa și USA. Convingerea Simonei este ca această practică, împreună cu alte practici de auto-ingrijire, susțin echilibrul interior și reziliența care sunt atât de importante pentru o viață sănătoasă.

background site_20%.png
Roxana Dumitrache

ROXANA DUMITRACHE

Cui îi e frică de feminism?

Roxana Dumitrache va încerca să ofere câteva răspunsuri la întrebări legate de relevanța feminismului contemporan, analizând educația de gen și felul în care genul influențează alegeri fundamentale în viața profesională și în cea privată.

"Cui îi e frică de feminism?" este o introducere despre feminism din care participantele la eveniment vor afla un scurt istoric al acestei mișcări, victorii și succese parțiale, prejudecăți și deconstruirea lor, subiecte importante pe agenda feministă, precum și aspecte privind relevanța feminismului contemporan.

La această conferință vei descoperi:

  • Dacă solidaritatea feminină este mai mult o retorică sau există cu adevărat;

  • Ce presupune sindromul “singura femeie dintr-o cameră”;

  • Maternitatea ca presiune socială.

Despre speaker:

Roxana Dumitrache a studiat științele politice la London School of Economics and Political Science și la SNSPA (București), iar ulerior a condus, vreme de un an, misiunea Institutului Cultural Român de la Londra.

 

De-a lungul anilor, a lucrat la Comisia Europeană pe politici care prioritizează egalitatea de gen, echitatea socială, incluziunea socială, iar de 8 ani este coordonator de programe culturale la Institutul Cultural Român.

 

Scrie și are apariții constante în spațiul public pe teme feministe (reprezentarea politică a femeilor în politică, diplomație sau în business, canoane estetice, educație, inegalitatea de gen, discriminare).

 

Urmează un doctorat în epistemologie feministă și este câștigătoarea premiului de debut al editurii Polirom pentru volumul "Papa Nicolau și alte povestiri foarte, foarte scurte”.

 

Curatoriază proiecte de artă independente și are în lucru un roman.

background site_20%.png

IULIA BUSUIOC

De la povești la realitate:
Cum să transformi călătoriile în experiențe memorabile

În lumea de astăzi, obsedată de tehnologie, rețelele sociale sunt platforma perfectă pentru

a prezenta călătorilor în fotolii de pe tot globul frumusețea lumii. Dar a călători înseamnă mai mult decât simpla fotografiere a unor locuri, postată apoi pe Instagram. Călătoria entuziasmează, inspiră, întinerește, educă și provoacă, în același timp.

 

Călătoriile oferă cele mai grozave povești, amintirile noastre cele mai de preț și nenumărate lecții de viață. Ne învață despre noi înșine și despre ceilalți, ne lărgesc orizonturile și, la fel ca un buton de resetare, ne obligă să ne reorientăm către ceea ce contează cu adevărat și să ne găsim echilibrul.

Așa încât, dacă te pregătești de următoarea vacanță / călătorie și...

  • ai prea multe așteptări de la ea

  • bagaje peste bagaje de făcut/desfacut

  • trebuie să faci o planificare la sânge

  • sau ai “fear of missing out”…

 

… Respiră și relaxează-te!

Iulia Busuioc, travel blogger

La această conferință vei descoperi:

  • Cum să transformi o călătorie din goana după obiective într-o experiență memorabilă;

  • Cum să îți exersezi flexibilitatea și să înveți ce este toleranța atunci când călătorești;

  • Cum călătoria te ajută să te descoperi, cunoști mai bine și cum contribuie la dezvoltarea ta personală;

  • Cum să trăiești aici și acum, bucurându-te din plin de relaxare și de experiențele care îți ies în cale.

Despre speaker:

Iulia Busuioc este o împătimită a călătoriilor, blogerița care a înființat Jurnal de Călătorie și fost journalist. Pasiunea pentru călătorii

a descoperit-o în facultate, iar prima sa călătorie în afara țării a făcut-o în 2002, atunci când a vizitat Praga, Bruxelles și Amsterdam prin intermediul unuei burse. Acesta a fost doar începutul pentru ceea ce avea să devină parte din modul său de a fi – călătoria ca stil de viață.

 

Astăzi, Iulia este un influencer în domeniu, postările și materialele sale video fiind accesate de mii de oameni, pasionați de călătorii

ca ea sau aflați în căutarea unor locuri și sfaturi pentru o vacanță reușită. Pentru ea, călătoriile sunt o formă de cunoaștere și dezvoltare personală, prin accesarea de noi experiențe pe care le descoperă cu fiecare loc vizitat.

background site_20%.png
Corina Diaconu, ABC Human Capital

CORINA DIACONU

Evoluția pieței muncii din România
și impactul asupra carierei femeilor

Alegerea, adaptarea la ceea ce se întâmplă pe piața muncii și, mai ales, schimbarea carierei pot fi decizii intimidante la orice vârstă, iar pe măsură ce ne apropiem de etapele maturității acestea pot părea chiar mai provocatoare. Însă, indiferent de vârsta la care te afli, este nevoie de curaj, adaptabilitate și, mai presus de toate, încredere în propria persoană pentru a le pune în practică.

 

Fie că este vorba de un început de drum în carieră, de insatisfacție la locul de muncă actual, de dorința de a urma o pasiune sau nevoia de a găsi un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională, cunoașterea tendințelor în evoluția pieței muncii și impactul lor asupra carierei femeilor constituie un avantaj pentru a lua cele mai bune decizii legate de viitorul nostru.

La această conferință vei descoperi:

  • Care sunt tendințele actuale pe piața muncii;

  • Care sunt cele mai frecvente greșeli observate la femei în interviurile de angajare;

  • Care sunt criteriile specifice ale angajatorilor de top pentru angajarea femeilor;

  • Sfaturi pentru femeile cu vârsta 35+ care doresc să își schimbe cariera.

Despre speaker:

Corina Diaconu este Managing Director și fondatoare a ABC Human Capital, recunoscută ca una dintre agențiile de top din România

în domeniul serviciilor complete de recrutare și executive search.

 

Având peste 17 ani de experiență în industria resurselor umane, Corina s-a specializat în identificarea și dezvoltarea talentelor, contribuind semnificativ la formarea de echipe de succes pentru peste 200 de companii din peste 20 de domenii de activitate.

 

Cunoscută pentru aparițiile sale constante în presa de specialitate și la canale de televiziune de prestigiu, precum Digi24, Antena 1 sau ProTV, Corina împărtășește cu generozitate din vasta sa expertiză în recrutare și dinamica pieței muncii din România.

background site_20%.png

GEORGIANA GHIȚĂ

Cum să îți atingi obiectivele - între blocaje și succes

Este un adevăr fundamental că uneori cea mai mare barieră în calea succesului tău ești tu însăți. Nu că nu încerci, nu ești talentată sau nu ai resursele pentru a reuși...

Doar că o mentalitate auto-limitativă se poate strecura în viziunea ta asupra obiectivelor propuse, fără ca tu să-ți dai seama, ducându-le într-o zonă care pare de neatins.

Poate fi vorba despre un proiect pe care l-ai început sau un alt efort creativ de care ai fost foarte încântată la momentul demarării sale. Sau poate fi ceva ce chiar trebuie făcut, legat de afacerea ta sau un proiect care nu suportă amânare.

Multe dintre noi am fost acolo! Ceva trebuie finalizat, dar în loc să termini, te simți blocată!

Există multe motive pentru care nu putem înainta, oricât ne-am dori. Majoritatea dintre acestea

au cauze comune, care pot fi rezolvate, depășite.

Professional Coach Georgiana Ghiță

La această conferință vei descoperi:

  • Cum să recunoști blocajele în atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus;

  • Care sunt cele mai comune cauze ale blocajelor;

  • Noi perspective care te ajută să îți transformi visul/planurile în realitate;

  • Resurse care te ajută să treci peste blocaje în atingerea obiectivelor tale.

Despre speaker:

Georgiana Ghiță este Coach Profesionist certificat ICF (International Coaching Federation). A călătorit alături de oameni timp de peste 8 ani, în zona de HR, leadership și coaching. Pe acest drum a descoperit că fiecare are resursele şi soluţiile proprii pentru a ajunge acolo unde își dorește, trebuie doar să le descopere în interiorul său.

Misiunea sa este să îi ajute pe oameni să descopere că au puterea și resursele să-și îndeplinească visurile și obiectivele. Are o reală curiozitate despre cum funcționează creierul nostru, cum se formează comportamentele, de ce facem ceea ce facem și cum putem să obținem ceea ce vrem. 

Colaborează cu lideri dornici să-și conducă echipele cu încredere și asumare, cu echipe care doresc să-și atingă potențialul maxim și să lucreze armonios împreună, precum și cu femei antreprenor care caută să-și ducă afacerea la nivelul următor de excelență.

 

Este creatoare a Goals Planner, un instrument de coaching care te ajută să îți setezi obiective și să le urmărești pe parcursul unui an.

background site_20%.png
Maria Dănilă, alpinist explorator

MARIA DĂNILĂ

Povești inspiraționale
Femeia informatician care escaladează
cei mai înalți munți ai lumii

Maria Dănilă și-a petrecut copilăria în Mangalia și adolescența la Constanța.

În 2010 a început să lucreze ca Software developer în București, devenind ulterior Development manager pentru o echipă de programatori si apoi Product Owner în cadrul diviziei IT a unei bănci importante.

Interesul Mariei pentru alpinism a început de pe băncile facultății, odată cu primele drumeții pe care le-a făcut cu prietenii.

Povestea sa de viață este despre pasiune, înălțimi, perseverență și curaj, indiferent cât de greu este. În 2013 a urcat pe Mont Blanc (4.810 m). Au urmat: cel mai înalt vârf din Europa (Elbrus, 5.642 m), cel mai înalt vârf din Africa (Kilimanjaro, 5.895 m), cel mai înalt vârf din America de Sud (Aconcagua, 6.962 m). A fost prima persoană din România ca a urcat pe Himlung Himal în Himalya (7.126 m) și prima româncă care a urcat pe Annapurna, cel mai periculos vârf din lume (8.091 m) și a reușit recent să urce cu succes și pe Everest – cel mai înalt vârf din lume (8.848m).

 

Visul Mariei Dănilă este să escaladeze toate cele 7 culmi importante ale lumii (7 summits), dar și să ajungă pe alte vârfuri de 8.000 m. Pentru a-și îndeplini visul nu ezită nicio clipă să se antreneze în permanență și să aibă grijă de sănătatea ei.

La această conferință vei descoperi:

  • Cât de important este să crezi în tine și să ai curajul să îți urmezi visul;

  • Cum să faci față situațiilor dificile și să-ți controlezi frica;

  • Lecții importante de viață de la o femeie care a urcat pe unii dintre cei mai înalți munți ai lumii.

Despre speaker:

Maria Dănilă este, de meserie, informatician. Este pasionată de alpinism, un sport pe cât de riscant, pe atât de plin de satisfacții.

La cei 37 de ani ai săi se poate lăuda cu reușite remarcabile în acest domeniu, ajungând pe culmi pe care puțini oameni, și mai ales femei, se încumetă să le escaladeze.

 

Chiar dacă acest domeniu sportiv este foarte puțin susținut la noi în țară, Maria continuă să lupte pentru visul său, devenind astfel

un model și o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să urmeze acest drum.

background site_20%.png

DANIELA ALECSE

Povești inspiraționale
Femeia care a avut curajul să își schimbe viața

A lucrat timp de 18 ani în industria asigurărilor de viață, bucurându-se de o carieră de succes (a fost consultant, trainer și manager).

 

În 2015, viața ei s-a schimbat radical după ce a descoperit că suferea de o boală autoimună - boala celiacă (intoleranță la gluten). O problemă medicală gravă, despre care la noi se știa foarte puțin la momentul acela și care schimbă viața nu doar a pacientului, ci și a celor din jurul acestuia. Expunerea la gluten, și chiar la urmele de gluten, putând deveni nocive pentru cei cu această problemă medicală (mai ales că astăzi, acesta se regăsește în aproape orice produs, inclusiv în iaurturi, rujuri sau pasta de dinți).

 

A schimbat totul, de la regimul alimentar la stilul de viață și cariera profesională. Și, deoarece ea însăși se confrunta cu problema alimentelor fără gluten – greu accesibile si sigure, în același timp – i-a venit ideea de a demara o mică afacere. Astfel a apărut prima cofetărie, brutărie, pizzerie gluten free din România.

 

Chiar dacă drumul său nu a fost unul ușor, Daniela recunoaște că face ceea ce îi place, cu atât mai mult cu cât îi permite să aibă grijă de sănătatea sa, dar și să ușureze viața tuturor persoanelor aflate în situații medicale similare cu a sa.

Daniela Alecse, fondator L'Amande

La această conferință vei descoperi:

  • Cât de important este să îți păstrezi optimismul, mai ales atunci când te confrunți cu momente dificile;

  • Cât de important este să crezi în tine și să ai curajul să urmezi ceea ce îți dorești.

Despre speaker:

Daniela Alecse este mamă, soție și fondatorul cofetăriilor L’Amande din București, care comercializează exclusiv produse fără gluten. Astăzi are o afacere francizabilă, cu francize în Bacău și Timișoara, iar implicarea sa în acest proiect de suflet este activă și dedicată.

 

Iubește oamenii și faptul că, prin ceea ce face, poate aduce zâmbete pe chipul acestora, în special al copiilor suferinzi de boala celiacă.

background site_20%.png
speakeri_doina ionescu-posea.tif

DOINA IONESCU-POSEA

Povești inspiraționale
Femeia care trăiește din ceea ce îi face plăcere:
Joaca!

A performat pe marile scene ale Bucureştiului, până când a decis să îşi îndrepte cariera înspre regie, cursuri de teatru şi înspre a-i îndruma pe alţii în parcursul lor de dezvoltare personală.

 

A lucrat în şcoli, cu agenţii de casting şi în programe de tip afterschool, până când a știut

că vrea mai mult, moment în care a luat drumul antreprenoriatului.

 

Astfel a apărut școala de dezvoltare personală prin teatru – Qfeel.

La această conferință vei descoperi:

  • Cât de important este să îți asculți vocea interioară;

  • Cât de important este să știi ce vrei și să crezi în tine;

  • Cum să nu renunți la visul tău, chiar și atunci când întâmpini momente mai dificile.

Despre speaker:

Doina Ionescu Posea este actriță, regizor de teatru și fondator al Școlii de Teatru Q-Feel. De asemenea, este soție, mamă pentru 3 copii și,

mai ales, iubitoare de frumos. Spune despre ea că niciodată nu a încetat să se joace, iar principala ei dorință este aceea de a ajuta lumea

să nu piardă lucrul acesta important din vedere. TOTUL se întâmplă prin JOC.

 

În urmă cu 15 ani a pornit proiectul Qfeel. Școala de Teatru Qfeel a fost creată să funcționeze ca un laborator în care tu intri și începi

să te cercetezi pe tine însuți. Acest lucru devine posibil în cadrul cursurilor de dezvoltare personală prin teatru atât pentru copii, cât și pentru adulți, cursurilor de public speaking, bootcamp-urilor, atelierelor, serilor de poezie și de bancuri, pieselor de teatru. Fiecare experiență, exercițiu are aplicabilitate în viața ta de zi cu zi.   

 

În jurul acestui frumos proiect cu și despre oameni, Doina a reușit să adune în jurul său oameni pasionați ca și ea, care cred în puterea dezvoltării cu ajutorul teatrului.

În prezent, Școala de Teatru Qfeel poate fi găsită în 2 orașe: București și Brașov.

bottom of page