top of page
fulgi_20%.jpg
HER SPACE FESTIVAL ROMANIA
- Christmas Special Edition -
Despre bunătate: Ne naștem cu ea sau o învățăm?
14 Decembrie 2024 l Mindspace Victoriei
speakeri_site_Gelu Duminica.png

DETALII DESPRE INVITAȚI

Gelu Duminică

Sociolog, director executiv al Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”

De ce trebuie să fim buni?

"Omul se naște bun, societatea este cea care-l distruge” spunea cu ceva timp în urmă un mare filosof francez.
Oare e chiar așa? Nu cumva, tot ea, societatea, ne face să devenim ”buni”? 

Ce este ”bunătatea” și cum o putem construi? Și mai presus de toate, de ce trebuie ”să fim buni”?
La aceste întrebări și la multe altele voi încerca să răspund simplu, pe înțelesul tuturor, pornind de la cărțile pe care le-am citit și de la experiența de viață pe care am acumulat-o.

Despre invitat:

Sunt Gelu Duminică, om, copilul părinților mei, rom. Spun mereu că sunt cine sunt datorită părinților mei și lui Dumnezeu, care mi-a zâmbit prin oamenii care au văzut în mine mai mult decât o culoare sau o etichetă.

 

De 25 de ani, munca mea înseamnă Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, care lucrează în a da voce romilor de pretutindeni, mereu cu gândul că România poate deveni o țară în care să ne simțim, cu toții, acasă.

 

Dincolo de asta, Agenția „Împreună” este pentru mine o oază de normalitate. Echipa mea înseamnă romi, români, maghiari, persoane din comunitatea LGBTQIA, băieți, fete, studenți, părinți, oameni din mediul rural, oameni din orașe mici, dar și din marile aglomerări urbane, creștini, atei... voci de peste tot, care se bucură de ceea ce sunt și care vor să facă lumea mai bună, prietenoasă și ușor de dus atât pentru ei, cât și pentru ceilalți.

Mai multe despre activitatea lui Gelu Duminică, aici:

Facebook: https://www.facebook.com/duminica.gelu

Instagram: https://www.instagram.com/geluduminica/

Podcast „Împreună” cu Gelu Duminică

Agenția Împreună: www.agentiaimpeuna.ro

Linkedin: https://shorturl.at/R4uUp

fulgi_20%.jpg
Ioana Podină, Psiholog, Președinte "Mindcare For All", profesor universitar

Ce legătură există între bunătate și sănătatea mintală? Poate un gest simplu

de bunătate să schimbe nu doar starea de spirit, ci și sănătatea mintală a unei comunități întregi? 

 

Pornind de la experiențe reale, dar și studii de specialitate, vom explora împreună cum bunătatea influențează sănătatea mintală – de la reducerea stresului și anxietății până la întărirea capacitatii de a ne reveni din momente dificile. Vom vorbi despre puterea gesturilor mici, despre cum putem cultiva bunătatea față de noi înșine și față de ceilalți și despre impactul acestora asupra vieții de zi cu zi.

De ce bunătatea contează pentru sănătatea minții?

Despre invitată:

Ioana Podină este profesor universitar, psiholog si psihoterapeut cu o vastă experiență în sănătatea mintală.

Din dorința de a aduce schimbări pozitive în bunăstarea psihologică comunitară, a fondat Asociația „MINDCARE FOR ALL”.

 

„MINDCARE FOR ALL” este un ONG dedicat sănătății mintale. Misiunea asociației este să transforme sănătatea mintală dintr-un subiect stigmatizat într-un drept fundamental. „MINDCARE FOR ALL” dezvoltă și implementează soluții științifice, testate și validate, care își propun să aducă schimbări reale și de durată în comunități, în școli și la locul de muncă. Sloganul organizației, „Sănătatea mintală este un drept uman esențial”, reflectă angajamentul de a crea un viitor în care sănătatea mintală să devină o prioritate pentru toți.

 

Mai multe despre ceea ce face Ioana, aici:

LinkedIn:www.linkedin.com/in/ioana-podina-9a7233274

Asociația MINDCARE FOR ALL: https://mindcareforall.com

Instagram: https://www.instagram.com/mindcareforall/

Facebook: https://www.facebook.com/mindcareforall

fulgi_20%.jpg
Marius Brăila, Fondator Asociația Supereroilor

La naștere, medicii erau convinși că dizabilitatea îi va impune limite greu de depășit. Totuși, părinții i-au insuflat credința că nu există obstacole de netrecut și că visele pot deveni realitate, indiferent de circumstanțe.

 

Prin perseverență și sprijinul familiei, a reușit să depășească totate așteptările: urcă pe munți, schiază, condus o mașină și, cel mai important, a devenit părinte a trei copii. Cel mai mic dintre ei, integrat în familie printr-un proces de adopție desprins dintr-o poveste cu supereroi.

Bunătatea ca Superputere:
O poveste din lumea adopției și dizabilității

Aceasta este - pe scurt - povestea de viață și perspectiva prin care Marius Brăila înțelege și își manifestă bunătatea. O poveste impresionantă, așa cum este și modul în care a decis să îi ajute pe cei mai puțin norocoși.

"Bunătatea ca Superputere: O poveste din lumea adopției și a dizabilității" este perspectiva pe care ne-o va împărtăși la această ediție specială a evenimentului nostru.

Despre invitat:

Pentru Marius Brăila nu există "nu se poate". Deși atunci când a venit pe lume, a venit cu un diagnostic grav și perspectiva unei vieți petrecute în scaunul cu rotile, nu a renunțat nicio clipă la ideea că își poate schimba viața. În acest sens, părinții i-au fost model de inspirație și curaj, așa încât a refuzat să se resemneze. Astfel, de la un omul în scaun cu rotile, Marius este astăzi omul care schiază, conduce mașina, a devenit expert IT, și-a întemeiat o familie și a ales să își folosească experiența pentru a ajuta alți copii aflați în situații similare, prin intermediul Asociației Supereroilor, pe care o conduce.

Mai mult, unul dintre copiii săi a fost adoptat de Marius și soția sa, după ce au descoperit că fusese abandonat de părinți, deoarece se născuse cu o dizabilitate.

Mai multe despre ceea ce face Marius, aici:

Facebook: https://www.facebook.com/marius.braila  

LinkedIn:  https://www.linkedin.com/in/mariusbraila/ 

Asociația Supereroilor: www.asociatiasupereroilor.ro

fulgi_20%.jpg

Liliana Păduraru

Coach Vocational și Trainer de Dezvoltare Personală

O perspectivă asupra bunătății

Bunătatea este o trăsătură naturală, universal valabilă. Suntem ființe spirituale, într-o înfățișare umană. 

Bunătatea poate fi și dobândită, și învățată prin modelul parental și social. Este expresia spiritului uman, a darurilor divine înnăscute. Pentru creștini, modelul  suprem de bunătate este Domnul Iisus, care a fost "bun și smerit cu inima".

Bunătatea începe în relația cu sinele. Dacă poți să fii bun și blând cu tine, poți să fii și cu ceilalți. De aceea, este o alegere conștientă care poate fi practicată și transformată într-un stil de viață, iar despre acest lucru voi vorbi la ediția specială de Crăciun a evenimentului.

speakeri_site_Liliana Paduraru.png

Despre invitată:

Sunt Liliana Păduraru, Coach Vocational și Trainer de Dezvoltare Personală cu o experiență de 15 ani dedicată înțelegerii naturii umane și însoțirii oamenilor în călătoria lor de transformare conștientă. Profesia de Coach este pentru mine o vocație personală, parte integrantă din procesul meu de manifestare a potențialului autentic.

Misiunea mea:
Misiunea mea este să susțin oamenii în găsirea direcției potrivite în viață și carieră, să-i sustin să isi construiască o viață echilibrată și plină de sens, în armonie cu valorile lor, aspirațiile și darurile unice. Imi doresc să inspir și să susțin oamenii să își transforme visele în realitate, indiferent de etapa în care se află.

Ceea ce cred:
Cred cu tărie în potențialul infinit al fiecărei persoane și în faptul că niciodată nu este prea târziu să îți urmezi misiunea personală. Indiferent de obstacolele întâmpinate pe drum, viața oferă întotdeauna oportunități de a te transforma și de a deveni cea mai bună variantă a ta.

Mai multe despre Liliana Păduraru și activitatea sa profesională, aici.

fulgi_20%.jpg

Dr. Oana Cristina Voinea este Medic Primar Anatomo-Patolog, UMF Carol Davila, INCDMM Cantacuzino, Bucuresti și fondator al Societății Române de Sindrom Lynch.

La ediția specială din 14 Decembrie, participanții vor avea ocazia de a afla mai  multe despre obiectivele asociației pe care dorim să o susținem odată cu organizarea acestei ediții cu scop caritabil, precum și ce este sindromul Lynch, despre care la noi se știu atât de puține lucruri.

srsl_site.png
bottom of page