Masajul facial este o practica de ingrijire a pielii care poate aduce numeroase beneficii, inclusiv reducerea semnelor de imbatranire, stimularea circulatiei sanguine, tonifierea muschilor faciali si imbunatatirea absorbtiei produselor cosmetice. Este o metoda non-invaziva, care poate fi facuta acasa sau in cadrul unui tratament profesional la spa.

Iata care sunt cateva dintre beneficiile masajului facial:
Stimuleaza circulatia sanguina si limfatica
Masajul ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin, ceea ce poate contribui la un ten mai luminos si sanatos. De asemenea, stimuleaza drenajul limfatic, reducand umflaturile si cearcanele.
Tonifica muschii faciali
Prin miscarile repetate si presiunea aplicata, masajul ajuta la tonifierea muschilor fetei, ceea ce poate avea un efect lifting natural, reducand aspectul ridurilor si aspectul lasat al pielii.
Imbunatateste absorbtia produselor de ingrijire a pielii
Masajul faciliteaza patrunderea serurilor, uleiurilor si cremelor in piele, sporind eficienta ingredientelor active si asigurand o hidratare mai profunda.
Relaxeaza si reduce stresul
Masajul facial poate ajuta la relaxarea muschilor fetei, care pot fi tensionati din cauza stresului sau oboselii, lucru care contribuie la un aspect mai sanatos si mai odihnit al fetei.
Previne ridurile si liniile fine
Un masaj facial regulat ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si poate preveni formarea ridurilor, prin stimularea productiei de colagen si elastina.
Printre tipurile de masaj facial folosite cel mai des se numara:
Masajul manual
Se realizeaza cu degetele si implica miscari delicate de framantare, tapotare sau alunecare pe fata. Poti include si masajul zonei gatului si a decolteului, pentru a obtine rezultate optime.
Masajul cu instrumente
Gua Sha: Un instrument traditional chinezesc din piatra, folosit pentru masajul fetei si pentru a stimula circulatia. Miscarile sunt facute cu laturile netede ale instrumentului pe linia conturului fetei;
Role de jad: Aceste role sunt folosite pentru masajul usor al fetei, iar piatra de jad are un efect racoritor care poate reduce umflaturile si poate stimula circulatia;
Dispozitive de masaj cu vibratii: Aceste aparate combina vibratiile cu miscarile de masaj, avand un efect de lifting asupra pielii.
Masajul cu uleiuri sau seruri
Utilizarea uleiurilor esentiale sau a serurilor hidratante, in timpul masajului, poate spori beneficiile masajului pielii ajutand la hidratarea si revitalizarea acesteia. Uleiurile de jojoba, argan sau lavanda sunt populare pentru efectele lor calmante si nutritive.
Daca doresti sa aplici tehnici de baza pentru un masaj facial acasa, iata cateva sugestii:
Mai intai, curata fata cu un demachiant delicat si aplica un toner sau un ser hidratant pentru a pregati pielea pentru masaj. Nu uita sa ai mainile curate.
In functie de zona fetei pe care doresti sa o masezi, uite cum poti proceda:
Zona fruntii:
Pentru a reduce durerile de cap si a obtine un efect calmant,
plaseaza degetele inelare la radacina nasului
in timp ce aplici o presiune usoara, descrie un semicerc deasupra ochilor, pornind de la radacina nasului, mergand pe langa sprancene catre tample.
Pentru a reduce ridurile de pe frunte, o tehnica foarte simpla este cea in care executi urmatoarele miscari:
cu ambele maini impinge pielea fruntii inspre partea de sus a capului
urmareste ca miscarea sa aiba un efect de intindere asupra pielii
este indicat ca aceasta miscare sa fie realizata de minim 20 de ori.
Zona ochilor:
Pentru reducerea ridurilor din jurul ochilor,
plaseaza varfurile degetelor la coltul exterior al ochiului stang
trage pielea acestuia catre tample
efectueaza aceeasi miscare la ochiul drept
repeta intreg exercitiul zilnic, de cel putin 10 ori.
Pentru eliminarea pungilor de sub ochi,
inchide ochii
aseaza degetele aratatoare sub ochi
aplicand o presiune usoara, efectueaza cu degetele aratatoare o miscare simultana dinspre radacina nasului spre exteriorul orbitei (urmand conturul de jos al acesteia)
Zona obrajilor:
foloseste palmele pentru a aplica presiune pe linia maxilarului, miscandu-te catre urechi
continua cu miscari care imping obrazul de jos in sus, in timp ce intinzi pielea intr-un efect de lifting.
Zona gatului:
Gatul merita toata atentia ta! Pentru a preveni o imbatranire prematura a acestei zone, este necesara masarea sa de minim 2 ori pe saptamana.
Masajul gatului poate fi realizat cu usurinta si aduce cu sine efecte vizibile de imbunatatire a aspectului pielii.
Avand o pozitie a corpului dreapta si umerii relaxati, inclina incet capul spre spate, in timp ce barbia o ridici spre tavan. Alternativ, cu ambele maini, maseaza pielea gatului dinspre barbia spre clavicula.
Un alt tip de exercitiu, de data aceasta, pe care il poti face pentru aspectul mai tanar al pielii gatului este cel in care apesi cu varul limbii in cerul gurii, in timp ce privesti spre tavan, radicand barbia si zambind. O practica zilnica, timp de minim 30 de secunde, va da rezultate.
Suplimentar: Impreuna cu masajul, este important sa folosesti produse de ingrijire a pielii care sa raspunda nevoilor tale (hidratante, anti-imbatranire, antioxidante etc.).
Alege sa faci aceste tipuri de masaj, de preferat seara, pentru a ajuta la relaxare inainte de somn.
Masajul facial este o practica relaxanta si benefica, care, atunci cand este realizata corect, poate imbunatati semnificativ aspectul pielii tale, contribuind la mentinerea unui ten sanatos si radiant.
Comments